Mit arbejde som psykolog har rod i kognitiv terapi, men jeg anvender også supplerende metoder og retninger, såsom ACT (Accept and Commitment Therapy).

En del af grundstammen i ACT er redskaber til at kunne ”rumme livet” – da livet ved siden af glæde uundgåeligt også indeholder udfordringer, smerte og ubehag.

Vores første naturlige indskydelse er at flygte eller bekæmpe ubehaget eller smerten, men forskning og erfaring viser, at man da risikerer at fastholde sig selv eller endda skabe endnu mere smerte og ubehag. 

Et eksempel:

Forestil dig, at du sidder fast i kviksand.

De fleste vil uden tvivl sparke med arme og ben og kæmpe for at komme fri, men vil da blot blive suget længere ned (da der skabes undertryk nedad i kviksand).

Lægger man sig i stedet mere fladt, så kropsvægten fordeles vil suget blive mindre og dermed større chance for overlevelse.

☺ Overført til dig:

Hvis negative følelser (vrede, fortvivlelse, angst) undertrykkes og ophobes for længe, vokser de sig større.

Kan du i stedet "gå ind i dine følelser" og prøve at erkende/acceptere dem selvom det er ubehageligt, så vil følelserne over tid blive mindre. Du kan få redskaber til at øve dig i at udholde negative følelser, uvished og ubehag -  frem for altid at kæmpe imod og skubbe dem væk.

En anden del af grundstammen i ACT er personlige værdier og motivation. Hvilke værdier har du egentlig? Hvad ønsker du at prioritere i livet, og hvad motiverer dig?

ACT handler om at øge bevidstheden omkring dette og skabe livskvalitet, da vi ofte glemmer det i en travl hverdag. 

Psykolog Stine Pagh tilbyder terapi centralt i Herning. Jeg behandler blandt andet stress, depression, angst, lavt selvværd og livskriser.

Jeg kan også hjælpe efter ulykker/overfald eller under sygdomsforløb. Klinikken ligger ved Herning gågade, og der er mulighed for parkering.

Er du interesseret i at høre, om jeg er den rette psykolog for dig, eller har du konkrete spørgsmål, så er du meget velkommen til at kontakte mig.

Gå til kontakt

Psykolog Stine Pagh
(Cand. psych. aut.)
Bredgade 2A, 1. sal
7400 Herning

Tel: 29 21 67 34
psykolog@stinepagh.dk

Privatlivs- og cookiepolitik